Ulje 9 2017-04-17T11:13:06+00:00

Project Description

Ulje 9

Cijena: 56,00 KM

100% prirodno, nerafinirano, nefiltrirano, hladno cijeđeno, molekularno prerađeno jestivo laneno ulje.
Ulje 9 utiče na proizvodnju eikozanoida, te pomaže zgrušavanje krvi.
Djeluje antialergijski, sprječava pojavu arterioskleroze, te sprječava abnormalni ritam srca (aritmiju).
Istraživanja su, također dokazala, pozitivne efekte Ulja 9 na sprječavanje i kontroliranje kardiovaskularnih bolesti.
Nadalje, naučnici preporučuju Omega -3 masne kiseline koje se nalaze u Ulju 9 za primarnu i sekundarnu prevenciju arterioskleroze.

Upotreba Ulja 9 može da doprinese sprječavanju ishemijske bolesti srca, jer pomaže da se rašire krvni sudovi i sprječava komornu fibrilaciju.
Dokazano je da Ulje 9 ublažava simptome renalne insuficijencije kod oštećenja bubrežnih glomerula, a također ima i pozitivan efekt kod hipertenzije, povišenog nivoa lipida u krvi kao i koncentracije prostaglandina u urinu.

Ulje 9 stimuliše funkciju crijeva, želuca, pankreasa i duodenuma.
Ulje 9 je veoma efikasno i prirodno kako kod trudnica , tako i u postpartalnom periodu.
Kod osoba starije životne dobi, Ulje 9 je odlično za rad cijelog stomaka i osnovna hrana za povećanje snage i energije.
Kod osoba sa Dijabetesom tipa 1 veoma je djelotvorno za stopala i rad bubrega.
Kod Dijabetesa tipa 2 značajno pomaže pankreasu u proizvodnji lipaze.

  • Glavni sastojci: Lan, Kalcijum, gvožđe, jodni br. 160-190, Linolna kiselina

  • Oblik: Tečni

  • Način upotrebe: 3 puta dnevno po jednu čajnu kašiku, 15 min prije jela

  • Količina: 100 ml

*“Dietary omega-3 fattyacidintakeandcardiovascularrisk”, Psota TL, Gebauer SK, Kris- Etherton P. DepartmentofNutritionalSciences, PennsylvaniaStateUniversity, University Park, Pennsylvania 16802, USA.

*“Doesalpha-linolenicacidintakereducetheriskofcoronaryheartdisease? A reviewofthe evidence.” Mozaffarian D. ChanningLaboratory, Departmentof Medicine, BrighamandWomen’s Hospitaland Harvard MedicalSchool, Boston, USA.

“Experimentalandclinicalresearchfindings on thecardiovascularbenefitsofconsumingflaxseed.” Bassett CM, Rodriguez-Leyva D, Pierce GN. Institute ofCardiovascularSciences, St BonifaceHospitalResearch Centre andtheDepartmentofPhysiology, Facultiesof Medicine andPharmacy, UniversityofManitoba, Winnipeg, MB, Canada.

*“Thesynthesisandaccumulationofstearidonicacid in transgenicplants: a novel sourceof ‘heart-healthy’ omega-3 fattyacids.” Ruiz-López N, Haslam RP, Venegas-Calerón M, Larson TR, Graham IA, Napier JA, Sayanova O. DepartmentofBiologicalChemistry, RothamstedResearch, Harpenden, Herts, UK.

*“Low n-6:n-3 fattyacidratio, withfish- or flaxseedoil, in a highfat diet improves plasma lipidsandbeneficiallyalterstissuefattyacidcomposition in mice.” Riediger ND, Othman R, Fitz E, Pierce GN, Suh M, Moghadasian MH. Dept. of Human NutritionalSciences, UniversityofManitoba, Winnipeg, MB, Canada.

*“Flaxseed: a sourceofhypocholesterolemicandantiatherogenicagents.” Prasad. DepartmentofPhysiology, Collegeof Medicine, UniversityofSaskatchewan, Saskatoon, Saskatchewan, Canada.

*“Dietaryflaxoilreducesrenalinjury, oxidized LDL content, andtissue n-6/n-3 FA ratio in experimentalpolycystickidneydisease.” Ogborn MR, Nitschmann E, Bankovic-Calic N, Weiler HA, Aukema H. UniversityofManitoba, Winnipeg, Manitoba, R3E 3P4 Canada. ogborn@cc.umanitoba.ca

  NAŠI PROIZVODI

ULJA 24
EKSTRAKTI 11
TINKTURE 2
UKUPNO 37

   RADNO VRIJEME

Ponedjeljak – Četvrtak
9:00 – 17:00

Petak
9:00 – 13:00

Subota – Nedjelja
Ne radimo

   +387 33 296 313

  NAŠA ADRESA