Alergije – jednostavno rješive uz otkrivanje uzroka

Koliko ste puta sami rekli ili čuli od osoba koje imaju neko alergijsko oboljenje – da se osjećaju kao da se nalaze u začaranom krugu bez izlaza. Da im niko ne može pomoći, da su neutješne i da su najčešće izgubili svaku nadu da jednog dana mogu živjeti bez alergije?

Nažalost, oficijelna medicina pacijente jednostavno „navikava“ na život sa alergijom. Svi propisani, vještački i hemijski lijekovi za alergiju djeluju na takav način (ako uopće djeluju) da jednostavno ublažavaju simptome alergije, do njihove ponovne pojave.

U Planetu zdravja BH na alergije gledamo kroz prizmu integrativne medicine, što praktično znači da su uzrok, mehanizam nastanka, razvoj a samim tim i terapija alergija – sasvim drugačiji nego kod oficijelne medicine. Ishodište nastanka alergija, prema našoj metodi integrativne medicine – termoregulaciji, nalazimo u želucu, jednom od stubova organizma u integrativnoj medicini.

Saznajte više u gostovanju Planeta zdravja BH i Dr. Vrce u emisiji Recept za dobar život, emitovanoj na HAYAT TV 13.04.2017.godine.

   POSLJEDNJE OBJAVE

Crijeva i crijevne bolesti

"Preko 95% svih oboljenja dolazi iz crijeva, jer se u zidu tankih crijeva nalazi odbrana čitavog našeg organizma. Unosimo pogrešnu hranu, pa nastaju loši mikrobiomi. Oni stvaraju otrove za organizam koji napadaju tanki zid naših crijeva i nastaje oboljenje. Zatim se [...]

2017-07-07T20:11:59+00:00